Ring til os

Vi svarer man-tor 9-16 og fredag 9-15
Ring 77 345 123 - eller skriv til os her.

Fjernsupport

Klik her for at hente

(fjernsupport ydes kun efter aftale)

Kontrolpanel

Grøn profil

Internettet er et stort netværk af computere. Hjemmesider skal være tilgængelige døgnet rundt, og derfor kræver de at serveren er tændt døgnet rundt. Alle disse computere bruger en farlig mængde elektricitet. Elektriciteten skal komme et sted fra, og størstedelen af den produceres desværre stadig fra kul, olie og andre fossile brændstoffer. Disse depoter har naturen opbygget igennem millioner af år, og vi mennesker har næsten udtømt dem på lidt over et århundrede. Faktisk er langt størstedelen blevet brændt af i løbet af de seneste 60 år.

Det har allerede resulteret i en kraftigt øget forurening. Eksperterne mener at CO2-udledningen der er fulgt med, kan give endnu større problemer på sigt – bl.a. i form af global opvarmning – med skræmmende konsekvenser til følge.

Det vil vi gerne være med til at forhindre, og derfor er en af vores største udfordringer at begrænse den mængde elektricitet vi bruger. Vi arbejder løbende på at blive endnu bedre, men indtil videre er vores mest afgørende tiltag:

1. Vi vælger energibesparende hardware af en høj kvalitet. Dette gør at forbruget for hver enkelt fysisk server er så lavt som muligt.

2. Vi har sat vores lagerplads op med et såkaldt SAN. Dette er en foranstaltning som sparer store mængder strøm. Det betyder nemlig mindre spildplads på de enkelte fysiske diske, og dermed behøver vi holde færre diske tændt samtidig.

3. Alle nyere servere kører som virtuelle servere, på få meget kraftige fysiske servere med såkaldt load-balancing. Det sikrer at der ikke spildes mere strøm end nødvendigt på at holde masser af inaktive servere tændt. De virtuelle servere kan deles om få processorer når belastningen er lav, så der bruges et minimum af elektricitet. Når der er behov for det, kan de fysiske servere håndtere presset ved at tænde flere kerner, men samlet set giver dette setup over tid en strømbesparelse på over 50%!

Vi går ikke på kompromis med datasikkerhed eller performance, men alle disse tiltag har virket helt naturlige, fordi de alle er skridt der giver en væsentlig reduktion i strømforbruget, helt uden at påvirke kvalitetsniveauet.

Det handler kun om at træffe et bevidst valg.